Het Formule 1 2020 spel lijkt een van de beste F1 games te te worden van Codemasters. Na jaren van stilstaan en weinig nieuwe features, kijken fans reikhalzend uit naar ‘My Team’. De modus waar je zelf een team kan beheren en het 11e team op de grind bent, ziet er enorm diepgaand uit en er is in de community al veel te doen om de ratings van de bestaande coureurs.

F1 2020 My Team

De nieuwe feature ‘My Team’ is ongetwijfeld de feature waar fans het meeste naar uitkijken. Het is een aparte speelwijze waar je niet alleen de coureur in een team bent, maar ook de managerrol op je neemt. Je bent de baas van je eigen team. Als manager moet je een 2e coureur kiezen, een motor, sponsoren en nog veel meer. Dit alles met een beperkt budget. Hoe beter je presteert, hoe meer geld je krijgt en hoe sneller jij je team aan een wereldkampioenschap kan helpen.

f1-2020-my-team-facilities

Mijn team is verankerd in een tijdlijn en de prioriteit ligt bij het uitwerken van de beschikbare tijd tussen de races. Je kunt ervoor kiezen om je te richten op programma’s voor de ontwikkeling van auto’s of om de beschikbare dagen te gebruiken voor trainingen, merchandise, sponsoroptredens of media-activiteiten. Naast de vier kernafdelingen aërodynamica, chassis, motor en betrouwbaarheid heeft My Team ook personeels- en marketingafdelingen die je moet upgraden.

Al deze faciliteiten in uw F1-fabriek zijn visueel vertegenwoordigd in het spel met de door jouw gekozen sponsor.

Kies je teamgenoot

De hoeveelheid geld die je ontvangt van je eerste hoofdsponsor, en wat je uitgeeft aan een motor, bepaald hoeveel je nog over hebt om een coureur te tekenen die je teamgenoot zal zijn. En met alle F1 coureurs al bezet door hun eigen team, moet je in het begin een coureur uit de Formule 2 kiezen.

Naarmate de tijd verstrijkt kun je proberen F1-coureurs van concurrerende teams vast te leggen, maar het gaat niet alleen om het besparen van genoeg geld om Lewis Hamilton’s salaris te betalen. Als je je faciliteiten niet hebt opgewaardeerd tot een niveau dat een topcoureur kan overtuigen dat je ze een winnende auto kunt geven, zullen ze niet zo snel bij je team komen.

red bull my team

Het is mogelijk om coureurs te trainen en te ontwikkelen in My Team, dus je zou een F2-coureur kunnen veranderen in een echte kampioenskandidaat als je er de moeite voor neemt. Maar als je je team op onverantwoorde wijze bestuurt, kunnen zelfs F2-coureurs buiten de boot vallen en zal je moeite hebben om een teamgenoot te vinden.Het gaat dus niet alleen maar om je teamgenoot, de andere faciliteiten zijn misschien wel veel belangrijker.

Conclusie F1 2020 My Team

Het idee van Codemasters om de spelers volledige toegang te geven tot het managen van een team lijkt een schot in de roos. In de praktijk moet nog blijken of het een feature is die lang leuk blijft. We kennen van voorgaande games dat sommige acties niet toevallig plaatsvinden. Als dit bij My Team ook het geval blijkt te zijn, dan heb je minder invloed op het verloop van je carrière.

Ook de driver ratings zijn twijfelachtig te noemen. Bottas kent met 90 volgens velen een te hoge score. De vraag is of coureurs zich nog verder kunnen doorontwikkelen of dat de bestaande coureurs niet beter en/of slechter worden. Als Codemasters nog veel meer diepgang in petto heeft dan we nu weten, dan is dit een modus die het hele jaar leuk blijft.

Cijfer: 8,5

Competitie
Maak een account aan