Een Playseat mag niet ontbreken als jij de volgende stap in je sim racing carrière wilt zetten. De Playseat is een stoel waar jij je stuur-en pedalenset op kan monteren voor je ideale racehouding. De prijzen verschillen erg en het is dan ook goed om te kijken welke stoel bij jou past. Houd rekening met de grootte van je kamer en de hoeveelheid tijd die je denkt te besteden in de virtuele racewereld.

Soorten Playseats

Het bouwen van een virtuele racewagen kan duur zijn. Of je nu op de PC of console speelt, je hebt altijd kosten van de hardware, stoel, wielen en het racestuur en de bijbehorende pedalen. Het kan erg leuk zijn om zelf een virtuele racewagen in elkaar te zetten, maar als je hier niet de tijd of het gereedschap voor hebt kan je ook kant-en-klare- Playseats kopen.

Er zijn verschillende soorten voor de Xbox ONE, PC en PS4. Welke Playseat je nodig hebt, is afhankelijk van meerdere factoren. Bijna alle Playseats zijn compitabel met zowel de Xbox ONE, PC en PS4.

Meest bekende Playseats:

  1. Playseat Challenge
  2. Playseat F1 White
  3. Playseat Evolution
  4. Playseat F1 Ultimate Edition
  5. Playseat SensationPRO

Prijs Playseat

Playseat Challenge €219,-

De Playseat Challenge is de goedkoopste variant van de beschikbare virtuele racewagens. Voor slechts €219,- kan je al een kant-en-klare- racewagen in huis hebben staan. Het voordeel van deze Playseat is dat hij opvouwbaar is. Als je in de kamer niet veel ruimte hebt, kan je deze gemakkelijk aan de kant schuiven. De challenge is met elk stuur- en pedalenset compitabel waardoor je de challenge overal en altijd kunt gebruiken.

Voor de ideale race ervaring moet de stoel natuurlijk aangepast worden aan jouw lengte en houding. De challenge is verstelbaar waardoor je hem precies op maat kan afstellen.

F1 White €1.099,-

Voor wie op zoek is naar een wat uitgebreidere Playseat komt al snel uit bij de Playseat F1 White. De F1 White is de eerste officieel gelicenseerde Formule 1 racesimulator. Dit model is getest door professionele racecoureurs en wordt momenteel nog steeds veelvuldig gebruikt in de racewereld.

De houding op de F1 White bootst de echte Formule 1 auto als beste na. Ben je een echte Formule 1 fan, dan is de F1 White echt iets voor jou. De F1 White is met elk stuur-en pedalenset en console of PC compitabel. De prijs ligt wel een stuk hoger dan de Challenge en is met € 1.099,00 niet bepaald goedkoop.

PlaySeat F1 White edition

Evolution €299,-

De Evolution is net zoals de andere stoelen te gebruiken met alle stuur- en pedalensets die er beschikbaar zijn inclusief Logitech, Thrustmaster en Fanatec. De prijs ligt net iets hoger dan de Challenge, maar is een stuk goedkoper dan de andere Playseats. Het verschil tussen de Evolution en Challenge zit vooral in de stoel die je erbij geleverd krijgt. De stoel biedt net iets meer comfort en is net zoals de Challenge opvouwbaar en makkelijk op te bergen.

De Evolution is volledig verstelbaar waardoor de Evolution voor iedereen geschikt is. Je kan de Evolution bestellen in diverse kleuren. De standaardkleur zwart is het goedkoopste. Maar wil je de Evolution in wit of een andere kleur, dan betaal je iets meer.

PlaySeat F1 Ultimate Edition € 2.499,-

Als je op zoek bent naar de ultieme virtuele racewagen, dan is de F1 Ultimate Edition echt wat voor jou. Met een geavanceerd chassis dat niet buitgt is het de meest realistische Playseat op de markt. Waar je bij alle virtuele racewagens de stoel kan aanpassen naar de ideale rijhoogte, gaat de F1 Ultimate Edition nog een stap verder.

Er zijn posities mogelijk voor onder andere: F1, IndyCar, Formula 2, Formula 3, Formula 4, Formula Ford, Formula Renault 2.0, LeMans en LMP1 zitposities. Als je een racespel aan het spelen bent met Formule 1 auto’s, dan kan je de stoel aanpassen naar de exacte rijdhoogte van de F1. Race je met de IndyCar? Dan kan je de exacte virtuele racewagen nabootsen. De F1 Ultimate Edition heeft een verbeterd frame waardoor deze zitposities mogelijk zijn. Dit is revolutionair en daarom een must-have voor elke raceliefhebber die het budget ervoor heeft.

De stoel is voorzien van leather-look vinyl van hoge kwaliteit waardoor je niet alleen comfortabel zit, maar ook vele uren in kan zitten zonder dat er beschadigingen optreden.

Sensation Pro €1699,-

De Sensation Pro is uitgerust met een frame waarop je scherm geplaatst kan worden. Zo zit je altijd op de ideale afstand tot het scherm en hoef je geen kastje te gebruiken voor je scherm. Erg handig en zeker een meerwaarde voor raceliefhebbers. De hoek van het scherm kan aangepast worden zodat je altijd scherp en helder beeld hebt. Het frame kan een scherm kwijt tot 59 inch.

De Sensation Pro wordt standaard geleverd in de kleur Metallic. Wil je een andere kleur, bijvoorbeeld Zwart of de officiële FIA versie, dan betaal je meer.

Lees alles over sim racing via de button

Sim Racing